Bageopskrift,  Food,  Glutenfri,  Mad

Bageopskrift: Fabelagtige glutenfri burgerboller

0
(0)
Antal: 12 burgerbollerArbejdstid: 30-40 minutterTid i alt: Cirka 3 timer

Mange forestiller sig nok, at en blød, hvid bolle er en simpel sag. Men når det kommer til glutenfri bagning, kræver det en helt anden tilgang. Her er det afgørende at have styr på både processen og ingredienserne for at undgå den frygtede tørre, tunge og kompakte konsistens. Og lad os være ærlige, de færdiglavede glutenfrie boller i butikkerne er sjældent noget at råbe hurra for. Derfor er hjemmebagning klart at foretrække, så du ved præcis, hvad du får – en lækker bolle lavet med gode ingredienser. Og selvom den måske ikke vinder prisen for sundhed, er den langt fra tom for næring.
Bollen kan sagtens bruges som morgenbrød eller fødselsdagsbolle, men så vil jeg nok ikke pynte med sesam og eventuelt pensle med pisket æg i stedet for mælk, som i denne opskrift.

Prøv opskriften, du vil ikke blive skuffet!

Ingredienser

  • 65 gram smeltet smør
  • 0,5 liter blanding af sødmælk og vand, lun
  • 1/3 pakke gær
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk salt
  • 20 gram loppefrøskaller
  • 100 gram majsmel, fuldkorn
  • 100 gram rismel, fuldkorn
  • 50 gram boghvedemel
  • 150 gram majsstivelse
  • 100 gram tapiokastivelse
  • Lidt mælk til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Udstyr

  • To margretheskåle
  • Skål til smør
  • Håndmikser med piskeris og dejkroge
  • Bagepensel

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i mikroovnen eller gryde, stil til side
  • Smuldr gær og opløs i mælke-vand-blandingen
  • Med håndmikseren piskes loppefrøskaller i indtil væsken begynder at geletere
  • Stil skålen med væsken til side. Imens blandes alle tørvarer i en anden skål.
  • Skift over til dejkroge på din håndmikser
  • Rør tørvarerne i. Undervejs tilsættes honning og smør. Rør dejen til den er helt ensartet.
  • Stil herefter dejen til hævning. Gerne mere end en time.
  • En time og et kvarter før du skal bruge bollerne, begynder du at forme bollerne på en bageplade. Dejen er ret nem at arbejde med, så du kan godt rulle dem og lave dem fine. Tryk dem lidt flade, da boller bagt efter denne metode gerne hæver lidt opad.
  • Lad nu bollerne hæve under et viskestykke i 30 minutter mere.
  • Når bollerne har hævet skal ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  • Imens ovnen varmer, pensles bollerne med lidt mælk og sesam drysses på som pynt.
  • Bag bollerne midt i ovnen i 30 minutter. Hold øje med dem efter 25 minutter. De er færdige, når de lyder hule ved banken på bunden.
  • Lad dem køle lidt og brug dem til burger, mens de stadig er varme.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *